sunnuntai 31. lokakuuta 2010

DemmeDemme

Dementia (lue: laiskuus) on tainnut iskeä, kun ei oo tullu päivitettyä tänne mitään.

Viime tiistaina oltiin Peolin kanssa toko-tunnilla. Koko päivä oli menny ihan perssiilleen ja harkitsin jo jääväni kotiin, mut mentiin sit kuitenkin. Sen voi vaan kuvitella miten v*ttuuntunut ohjaaja vaikuttaa koiraan.. Jep jep..
No, Feo toimi niin hyvin, ku koira voi siinä vaiheessa toimia.
Seuraamista, jättöliikkeitä, luoksetuloa.. ne meni kovin hyvin ja koiruus jaksoi vaikken ite ollutkaan iskussa. Huomas kyl et se normaali into ja vireys puuttui, kun Feo vaistos mun mielialan.

Sen verran hehkutusta, et ryhmäpaikallamakuussa (on se ryhmä, vaikka siin onkin vaan kaksi ;D) kurssikaveri livisti, mutta Pauli pysy paikoillaan. Toki ite sössin sen verran, et kun vierustoveri otti hatkat, menin ihan paniikkiin ja riensin Feon luokse ennen ku se lähtee messiin.. ja Linda sit anto mulle piiskaa ja sanoi ettei Feo ollut aikeissakaan lähteä. Otettiin uusinta ja se meni nappiin.
Tässä sen taas kerran huomaa miten hyvä koira kärsii huonosta ohjaajasta. ;)

Perjantaiset treenit jäi meiltä väliin, mut lauantaina päästiin kumpaisenkin hukkasen kanssa Lindan kursseille.

Ruma kävi tutustumassa arkitottikseen. Tällä haettiin sitä etten mä hermostuis niin paljon Rumaan, kun kuitenkin on muita läsnä. Ja arkitottis ei ole niin tosikkomaista, niin saatiin "pehmoilla". ;)
Rumuus piti huolen, että kaikki kyllä kuulivat sen saapumisen! voi hävetys!!
Ruman kanssa ei olla KOSKAAN tehty mitään häiriön alla tai niin, että olis useampi koira kentällä samaan aikaan. Oli siis paljosti haastetta pelissä.
Alkuun otettiin perusasentoa, maahanmenoa ja seuraamista pätkissä niin että se päättyi perusasentoon.
Jo perusasennon harjoituksessa oli kiva huomata kuinka paljon Ruma oli muita edellä. Täähän siis oli arkitottista, eli koirat ja omistajat on ihan alkeissa, mut se oli just se pointti mitä hain. Että huomaan Ruman osaavan ja saan itseluottamusta sekä koiralle, että itelleni.
Maahan-käskyllä oli kiva huomata Ruman hakeutuvan ensin sivulle ja menevän siitä sit maahan. Tehostettu seuraaminen meinas koko ajan päättyä maahanmenoon (tais jäädä levy päälle), mut pienellä nyppäämisellä sen sai korjattua.
Lopputreenit meni kontaktin ja ohistusten merkeissä ja teki kyllä meille hyvää! Muutama koiruus selvästi Rumaa ärsytti, mut hienosti siedättyi ja hienosti hanskattiin ohitusharjoitukset -siis minäkin! ;)
Kaikinpuolin mukava tutustumiskäynti :)

Feon kanssa käytiin vierailulla toisessa tokon alokasluokan ryhmässä. Kurssikaverina oli bc Mindy, johon otettiin tuttavuutta ennen treenejä. Hyvä koirakontakti meille, kun toinen oli niin rauhallinen. Näitä lisää!!

Vuorossa oli lavastettu toko-koe, meille kenraaliharjoitus, kun meijän oman ryhmän koe on vasta tiistaina.
Ryhmäpaikallamakuulla lähettiin ja Paulityttönenhän oli ku liimattu kenttään kiinni. Mindy livisti pari kertaa, mut Feo ei ollut moksiskaan. :)
Me mentiin Feon kanssa sivummalle, kun Mindy kävi suorittamassa oman kokeensa. Kokeilin ensimmäistä kertaa jättöliikkeitä niin että OIKEESTI jätin koiran ja jatkoin matkaa pidemmälle. Uskalsin luottaa toiseen koiraan, joten oli helppo luottaa myös omaan, kun tiesin ettei tuu mitään rähinöitä.
Liikkeestä maahan menee edelleen käviavulla. Menis varmasti ilmankin (on mennytkin) jos Linda antais mulle sähköpaimenesta iskun ja vaatisin Feolta sen. Mut anyway, Feo jäi hienosti ja pääsin kauaskin. Likka malttoi hienosti ja nousi taitavasti perusasentoon -tätä ei oltu ennen kokeiltukaan! Liikkeestä seisominen meni myös kivasti (tässäkin käsiapu vielä mukana) ja ensimmäistä kertaa poistuin kauas. Siinä se Paulineito vaan seisoi paikoillaan ja odotti, että palaan. Tässä vaiheessa iski tenkapå, kun en tienny pitääkö se ottaa perusasentoon vai mitä häh, joten vapautin sit seisomisesta. :)
Käännökset meni kivasti ja Paulissa oli virtaa.

Sit tuli meijän vuoro mennä suorittamaan "koetta". Mulla meinas tulla jännäkakka housuun ja hermostuin, mut sit kun päästiin alottamaan ensimmäinen liike, rentouduin.
Seuraamiset käännöksineen meni tosi hienosti kytkettynä! Seuraamista juosten oltiin kokeiltu ensimmäistä kertaa näiden treenien alussa ja Feo meni hienosti ilman mitään käsiapua. Täyskäännöksessä toistin "seuraa", jotta likka "muistaa tulla mukana".
Ja sit samat ilman hihnaa! Ei oltu KOSKAAN ennen kokeiltu! joo, itekseni treenaillessa oon jättäny hihnan pois, mut oon sit ottanu jotain ihan pientä pätkää vaan. Pauli ei ollut moksiskaan vaikka nakkasin hihnan Lindalle. Reippaasti typy tuli mukana ja piti kontaktiakin. Juosten meni mukavasti ja siitä palaaminen normaalivauhtiin. Käännöksissä en ite huomannut mitään ongelmaa.
Luoksetulossa Feo livisti kahdesti. Ei olla ennen otettu noin pitkällä etäisyydellä, olisko se sit ollut se vaikeuttava tekijä. Kolmannella kerralla ei livistänyt, mut tuli niin vauhdilla ja oli tulossa suoraan sivulle, et pyyhkäs mun ohi, kun jarrut ei toiminut ja kävi kääntymässä ja tuli perusasentoon. :D
Olin ihan pihalla, et mistä toi eläin on oppinut ton kaiken?!?!!?
Nyt alan uskoa siihen, mitä Lindakin on mulle sanonut; me ollaan menossa vielä kisoihin, kyllä ollaan!!! :D

Tiistaisia treenejä odotellessa! :)

1 kommentti:

  1. Kuulostaa hyvältä! Voi kun mä saisin itteeni niskasta kiinni ton Nolan kans..

    VastaaPoista