tiistai 12. lokakuuta 2010

Tee niinku Tokotiistai

Hetken taas harkitsin antavani Ruman romaanikerjäläisille taljaksi, mut ehkä kuitenkin on hyvä pitää se itellään.
Vähän entisöin Ruman puolta auton boxista, kun sen oli pakko yrittää tulla sieltä läpi viime tiistaina, kun treenasin Feoa.

Käytiin koppasemassa Linda himastaan mukaan ja suunnistettiin silkkareille, et ehin ottaa Ruman kanssa "jotain" ennen Feon tokotuntia.
Mulkeron kanssa alotettiin esteen harjoittelu. Onhan se vain tyhmää mennä yli, kun nopeemmin pääsee sivusta. :D ja vielä parempi jos lähtee niin yllättäen, et omistaja tulee ku leppäkeihäs mukana...
Hyvä startti siis, kyllä vain! :D
Meni se siitä sit ylikin, ihan silleen kunnolla ja hienosti, mut jostain oli mummokoiralle tullu virtapiikki, et ei sitä oikeen voinu malttaa tehä mitään ilman spedeilyä. No, saatiin me muutama onnistunut hyppy ja Reiska selvästi alko hiffaamaan mikä on homman nimi. :)


Esteeltä kuvittelin siirtyväni seuraamiseen. Kuvitella saa vaikka mitä, mut jos koirassa on jouset ja sillä liikkuu päässä vain esteellä käytetty etupalkka, ni tuleeko siitä yhtään mitään...? ;)
Linda kehotti ottamaan luoksetuloa, ni Reiska saa purettua virtaa..
Ensimmäinen oli ihan jees, tuli kyllä suoraan, mut jäi kauas.. Toinen.. no, varasti perkele!!! MURRRR...
Kolmas menikin sit hienosti, kun taas muistin -jonkun muistutuksesta- avata koipeni, ni sieltähän se mustiainen syöksähti ja vauhdilla. :D (kuulostipa härskiltä..)

Sittenpä kokeilin seurauttamista.. "Hey, miks tää ei mee näitä käännöksiä?!" No, vissiin sen takia ku ei niitä oo sen kanssa tehty.. urpå!
Otimmekin siis käännösharjoituksia aka syösormeni-treeniä.
Kello olikin jo sen verran, et ehittiin ottaa pari pätkää seuraamista ja sit sai RouvaReiska lähteä autoon ja Paulityttökoira tulla tilalle. :)Ja mistä helvetistä sitä keNNuruvirtaa taas oli haettu?! Feo sinkoili ku hullu, hyppipomppiloikki...
Olin ihan varma, et tästähän ei tuu tänään yhtään mitään ja noppa oli jo puolitiessä hengityselimiäni.
Namia suuhun ja likka maltto olla härväämättä luoksepäästävyydessä.
Siitä sit kontaktiharjoituksiin ja tais se kenguru jäädä takavasemmalle! Sen verran nappiin meni "tehoseuraaminen", vai mitä se sit onkaan ku otetaan se kolme askelta ja sit koira iskee perssiinsä maahan pysähdyksessä.
Likka veti sitä niin perkeleen hienosti! Vähän se namin käyttäminen häiritsi, ku juustot lenteli ties minne ja sit niitä piti kaivella sieltä maasta. Vaihdoinpa palloon ja niin oli taas Pauli intona. Mentiin oikeen hienosti monta pätkää niin et kolmannella askeleella aina pysähdyttiin. Taitava tyttö -tuo koira siis!

Liikkeestä seisomista ei olla Feon kanssa otettu, ku kerran silleen pikaseen, et ite hiffasin miten sitä lähetään työstämään. Olin positiivisesti taas yllättynyt, kuin hyvin homma sujui ja likka pysähty just eikä melkeen. Joo, vedettiin sillä systeemillä, et "seiso"-käskystä nami suuhun ja koiruus saa popsia sen sit siinä. Mutta pysähty ja se oli hieno juttu se! :)
Liikkeestä maahan sujui kans niinku tollasen aloittelijan kanssa voi sujua. Alkuun ohjasin namilla maahan ja sit muutaman toiston jälkeen kädellä ja palkkasin alas. Kokeilinpa sit pari kertaa ilman käsiohjausta ja meni niinkin, mut enpäs nyt pilaa tätä olemalla liian ahne.

Hyppyä oltiin otettu jo eilen eikä siinä ollut tänäänkään mitään ongelmaa. Oli typy vaan niin täpinöissään ettei meinannut malttaa. :D
Viimeisellä hypyllä kokeiltiin pelkkää käskyä ilman käsimerkkiä ja niin loikkasi keltainenpaimentyttönen kuin gaselli konsanaan! <3

Luoksetulossa Feo oli mielestään ajatustenlukija. "Mä tiiän tän.. kohta se sano 'tänne', mut mä meenkin ihan ite, ni sen ei tarvii sanoa...".
Toisella yrittämällä repesin ite, ku likka hytky tohkeissaan ja oli jo kovasti tulossa. Sit ku aloin nauraa sen hassuilulle, se livisti.. "ihanaa.. mamman luokse..IHANAA!"
No, sit maltettiin jo odottaa, mut typy oli tarjoomassa suoraan perusasentoa. Eihän me sitä haettu, joten otettiin vielä kerran ja sit menikin ihan nappiin kun ohjasin ensin eteen ja siitä sit sivulle.
Edelleen mietin, et mistä sitä virtaa riitti? ;D johan siinä oli yli puoltuntia yhteen soittoon treenattu!

Paikallaan makuussa poistuin koiran luota vaan hihnan verran. Kovin pian ihmiset palas koirien luokse, mut onneks Linda käski ottaa vielä paikallaanmakuun niin, ettei koirien luota poistuta ja vapauttaa saa vasta luvasta. Se meni meiltä oikeen hienosti. HYVÄ PAULI!!

Kaikin puolin mukava tokotiistai. RouvaReiska ja Paulityttökoira kera omistajansa kiittävät Lindaa! :)

1 kommentti:

  1. Ja mäki ohjasin ja kuvasin Roon treenit nii riehakkaasti et housut repes xD

    VastaaPoista