tiistai 5. lokakuuta 2010

Taitava Paulityttö!!

Aamusta asti odottelin innolla tän päivän treenejä. Kipaisin matkalla uuden hihnan, joka Lindan kanssa pätkästiin oikean pituiseksi ja solmu päähän, ni on helpompi käsitellä.
Tapansa mukaan Feolla virtasi kengurubensaa suonissa ja jo ennen treenipaikalle menoa, se päätti singahtaa pissapysähdyksellä ylös niin, että sain imeskellä huulestani verenmakua loppumatkan. ;)

Ennen treenien aloittamista leikitin tyttöä pallolla ja samalla kurssikaverina oleva labukka vetäs ittensä pannasta läpi ja ryysäs moikkaamaan. Aika mahtava oli Feon pörinä ja murina, kun labukka tuli härväämään siihen meijän ympärille. Onneksi oli Feolla tottispallo suussa niin keskittyi siitä taistelemaan mun kanssa. Säästyttiin rei'iltä (ite otin vähän osumaa labukasta reiteeni), mut kyllä mä siitä hermostuin sen verran etten luottanut siihen ettei labukka karkaa enää luokse treenien aikana ja Feokin sitä pälyili enemmän, ku viimeks. :/

Luoksepäästävyys ei mennyt tänään ihan nappiin. Ei Feo kouluttajaa syönyt, mutta syliin oli menossa ja härväsi. Ehkä sit ens kerralla malttaa paremmin.
Kontaktilla aloitettiin ja haettiin siihen kestävyyttä. Hienosti Feo tuijotteli ja oli perusasennossa, mut kuinka vaikeeta sitä onkaan nostaa oma katse koirasta.. ;) Feo suoriutui siitä paremmin, ku minä!

Allekirjoittanut pyytää tässä välissä anteeksi huonoa ulosantiaan ja vääriä termejä.. ;)
Seuraavaksi otettiin seuraamista niin, että koira lähtee perusasennosta seuraamaan, otetaan kolme askelta ja koira istuu perusasentoon pysähdyksestä. Hienosti typy hiffas ja vaihdoin namin palloon, jolla tulikin taas vauhtia liikkeeseen. Linda heitti haastetta ja käski laittaa pallon taskuun niin, että siitä jäi vaan naru näkyviin. Kokeiltiin vain kerran ja meni ihan kivasti. Jatkoa kuulemma seuraa.. ;)

Täyskäännösten harjoittelussa oli taas sormet ja peukaloläskit koetuksella, kun joku oli HIEMAN ahne namien kanssa. Oikealle meni paljon helpommin, mut kyllä se sit vasemmallekin alkoi jotenkuten sujumaan, kun ohjaaja koitti ensin tainnuttaa ittensä pyörimällä koiruuden kanssa pientä ympyrää liian paljon ja liian nopeasti ja sen jälkeen sit 90 astetta kerralla. Hyvin huippas! mihin sitä viinaa tarvitaan, ku sama lopputulos on tälläkin -tosin krapulaa ei onneks tule! ;)
Sit lähtettiin kokeilemaan käännöksiä käytännössä. Ensin oli vuorossa käännöstä oikealle, mut ensimmäisellä yrittämällä Lindan koulutuskansio, joka ajoi töttörön virkaa, oli kovin kiinnostava. :D
Toisella yrittämällä mentiin jo paremmin ja tyttö istui käännöksen jälkeen hienosti pysähdyksestä perusasentoon. Kuulinpa kehujakin siitä että hidastin ennen mutkaa. En sitä tietoisesti tehnyt, mut hyvä juttu kuulemma.
Olin ihan varma, et käännöksessä vasemmalle "peltirytisee", mut ei! Feohan veti sen hienosti ensikertalaiseksi! Vähän jätätti taakse, kun reidellä osuin sen lapaan käännöksessä, mut pallon avulla saatiin korjattua.
Ja mitä hittoa on tapahtunut!?!?! Feo ei poikita, vaan tulee hienosti ja reippaasti just eikä melkeen!! Toistoja tehtiin meijän "normitreeneihin" nähden paljon enemmän, mut likka malttoi! ja mäkin osasin kävellä suoraan, ryhdissä ja reippaasti... ;D
Tuntuu mukavalta, kun pallo vauhdittaa seuraamista!

Luoksetuloa ei olis voinut mun mielestä paremmin vetää! Tyttö tuli vauhdilla ja NIIN suoraan, ku voi! Otettiin toinenkin ja tällä kertaa kävi käsky, et koira otetaan edestä perusasentoon. Taas olin omaitseni ja totesin "ei toi osaa, ku ei me olla tehty...".. Niinpä niin!! Osashan se! Käsimerkin avulla kylläkin, mut hienosti meni silti! :)

Nyt en kyllä enää muista otettiinko paikallaanmakuu ennen vai jälkeen luoksetulon.. muistaakseni jälkeen.
Sen verran jäi vaivaamaa se labbiksen kanssa sähläys ennen treenejä, et jäin alkuun tytön viereen. Hienosti pysyi maassa, kunnes aloin sähläämään palkkaamisen kanssa. Toisella kertaa menin hihnankantaman päähän eikä tyttö tehny elettäkään et olis livistämässä. Ite vaan oon tällänen vellihousu, et heti ku jotain sattuu, ni meen ihan puihin.. pitää oppia luottamaan itteensä ja omaan koiruuteen enemmän!!
Tosi hyvä fiilis jäi Paulityttökoiran treeneistä ja nyt on sellanen fiilis et draivi päälle vaan, ni meistä tulee vielä jotain!! :D Miia lupas kyhätä meille esteen, ni päästään sitäkin sit jossain vaiheessa harjoittelemaan!

Rumuuden otin autoon messiin, kun tuntu niin väärältä jos Feo vaan pääsee. Mummeli pääsi hetkeks kentälle, otettiin liikkeestä maahanmenoa ja koko espoo tais kuulla mun käskyt! :D Wanhus meni hienosti ja sai hepuleita patukasta. Luoksetulo oli niin vauhdikas, et jos oisin mies, oisin pelänny vehkeideni puolesta, kun mustiainen tuli niin vauhdilla.

Tällä kertaa treenit aloitettiin verenmaku suussa ja lopetettiin tykyttävän reiden kanssa.. ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti